schar-marka.jpg

A Schär márka

2021-10-01

Aki gluténérzékenységgel küzd, biztosan találkozott már a  Schär  márka nevével. Az alapítók büszkén jelentik ki, hogy ők a legjobbak ezen a piacon. A vállalat már több mint 35 éve működik jelenlegi formájában, azóta próbálják meg kihozni magukból a maximumot. A  Schär  termékek rengeteg fejlesztésen keresztül mentek át az elmúlt időszakban, minden gyártmányuk gluténmentes összetevőkből áll. De vajon mit érdemes tudni róluk?

A Schär története  

A márka lett az úttörő, ami a gluténmentes ételeket illeti. Európa egyik leghíresebb vállalata egy dél-tiroli kisvárosban született meg. Manapság nem véletlenül ők az egyik legjobb partnerek a piacon, ami a mentes falatokat illeti. A gyártás minden nap folyik, folyamatosan kutatnak és fejlesztenek, hogy a  Schär termékek  a lehető legmagasabb minőséget képviselhessék.   

Ez eredeti cég azonban még az 1920-as években alakult meg, amikor még csak mentes babatápszerekkel foglalkoztak Innsbruckban. A drogériát később az alapító fia vette át, akit egyre jobban kezdett el érdekelni mindenféle egyéb étel is a kategórián belül. 1979-re az egész márka az ő kezébe került, ettől fogva pedig megállíthatatlanul tört elő a Schär. A piacra végül 1981-be lépett be, azóta pedig már szinte mindenki ismeri a nevét.   

Schär termékek  

Az előző évezred végén még kevesebb embert diagnosztizáltak cölákiával, így akkor még nem volt szükség ennyi gluténmentes termékre. Akkor az ételtolerancia még nem számított elterjedtnek, nem fektettek annyi hangsúlyt sem rájuk, ami a kínálatot illeti. Ahogy azonban teltek az évek, sorban jöttek az orvosok és a páciensek, egyre nagyobb lett a kereslet a gyártmányok iránt.   

Ma úgy tudni, hogy nagyjából 100 emberből legalább egy érintett benne, így nem csoda, hogy a Schär is meglovagolta ezt lehetőséget. Jelenleg az egyetlen kezelési mód ugyanis a hosszantartó gluténmentes diéta, ami a rengeteg féle étel közül sokszor szinte lehetetlen kivitelezni. Szerencsére a Schär termékek lehetővé teszik, hogy a betegségben szenvedők is élhessenek normális életet.   

A gyártó az alábbi ételeket forgalmazza: 

  • Kenyér és pékáru  
  • Alaptészta és liszt  
  • Tészta és pizza  
  • Snack és gabonapehely  
  • Készétel  
  • Keksz és nápolyi  

Ezek mellett pedig létezik még Schär Bio élelmiszer is, ahol a legkeresettebbek a spagetti és az almás keksz. Mindegyik változat teljesen természetes összetevőket tartalmaz, így még annak sem szükséges lemondani a finom falatokról, aki figyel, hogy mit visz be a szervezetébe.   

Összegezve  

A Schär termékek tehát már több mint 35 éve készülnek minden egyes nap azok számára, akik gluténérzékenységgel küzdenek. Az osztrák vállalat kínálatában számos liszt, tészta, snack és egyéb készétel is található. Aki pedig különösen figyel az egészségére, annak rendelkezésére áll a Schär Bio részlege, ahol spagettit és kekszeket találhat.   

Kapcsolodó bejegyzések