teszta.jpg

Mitől különlegesek a Schär tészták?

2021-10-05

Ki ne ismerné a világ egyik legismertebb gluténmentes termékeket kínáló márkáját? Az Olaszországból indult vállalat már több mint harminc éve van jelen a piacon, egyre szélesebb választékkal. A Schär tészták között nincs olyan, amit a betegséggel küzdve ne tudnánk fogyasztani. De vajon mitől olyan különlegesek? Cikkünkből minden kiderül!

Ha tészta, akkor egyértelműen Olaszország!

Nem véletlen, hogy a márka hazája Itália, hiszen itt a mindennapok része mind a pékáru, mint pedig a tészta. Emellett persze különleges pizzákat és hasonló alapanyagú ételeket is fogyasztanak. Ezek a finomságok azonban a gluténérzékenyek számára tiltólistán van. Szerencsére a modern technológiának köszönhetően már ők is fogyaszthatnak ízletes tésztákat. Mivel már Európa ezen országában is több mint 80 ezer ember szenved ebben a betegségben, ráadásul évente több ezret diagnosztizálnak hozzá, így nem csoda, hogy ők voltak az elsők, akik a coeliakiás betegekre is hangsúlyt fektettek.

Az olasz termékeket az egész kontinensen ismeri és szeretik, ugyanazt a minőséget kínálják Belgiumtól, egészen a hazánkig. Az elmúlt évtizedben azonban nagy terjeszkedésekbe fogtak, így Spanyolországban és Amerikában is nyitottak termelési üzemeket. Ennek köszönhetően tudtak betörni a nemzetközi piacra is.

Schär tészták

A márka nemcsak liszteket és édességeket kínál, hanem számos egyéb élelmiszert egyaránt. A Schär tészták úttörőnek számítanak a gluténmentes világban, hiszen folyamatosan kutatnak és fejlesztenek, hogy a lehető legmagasabb minőségben készítsék ezeket a termékeket. Legyen szó tojásmentes fussiliről, esetleg pennéről, vagy éppen anellini változatról, webáruházunkban mindegyiket megtalálhatod.

Miért különlegesek ezek a tészták?

Az olasz gyártmányok kizárólag magas minőségű alapanyagból készülnek. A termékeket úgy állítják elő, hogy azok teljes mértékben gluténmentes legyenek, hiszen olyan gyárban csomagolják őket, ahol még a keresztszennyeződés is lehetetlen. A hatalmas választék tehát nem véletlen, csak így tudják maximalizálni a termelést egy olyan üzemben, amit csak gluténmentes termékek előállítására használnak.

A tészták különlegessége továbbá, hogy tulajdonképpen ugyanúgy lehet őket használni, mint a hagyományos, gluténos változatokat. Készíthető belőlük spagetti, rakott tészta, különböző zöldséges ételek, de akár gnocchi is. Amennyiben pedig egy finom pizzára vágyunk, akkor ott van a mentes pizza alap, amiben sem tojás, se pedig tej nincsen. Remek választás egy finom vacsorára, vagy egy kemencés kerti partira.

A csomagok minden esetben 250 grammos kiszerelésben szerezhetőek be, így tartalmuk bőven elegendő két-három személy számára is. Amennyiben pedig még nagyobb hangsúlyt fektetnénk az egészségünkre, akkor erre ott a márka BIO vonala is, ahol szintén van pár tésztaétel.

Összegezve

Gluténérzékenységgel küzdesz? Akkor biztosan hallottál már az olasz márka termékeiről. A Schär tészták között találhatsz spagettit, gnocchit, pizza alapot, de még fusillit és BIO pennét is egyaránt. Ezekből ugyanúgy készíthetsz bármilyen ízletes tésztaételt, mint a hagyományos változatokból. 

Kapcsolodó bejegyzések