Croissant rajongók most figyeljetek! Valami nagyon tutit sikerült ismét összehozni Kiss Monával! Jól megtöltött lekváros-erdei gyümölcsös finomság készült a legújabb videóban. Glutén-,tej-,tojás-,cukor-,szója-, és kész lisztkeverékmentes, valamint vegán ;) Ha Te is imádod a croissant, de ételallergiád, vagy intoleranciád miatt nem fogyaszthatsz búzalisztből készült termékeket, akkor garantáltan imádni fogod ezt a receptet! Hidd el nekünk, sokkal finomabb, mint amit egy pékségben vásárolni tudsz!
Tudtad, hogy a szója a 10 leggyakoribb allergén közé tartozik? Sokan nem gondolnák, de rengetegen allergiások a szójára, ami egyébként a növényi-alapú táplálkozás egyik fő eleme. Ha vegán vagy és szója allergiás, akkor biztosan nehezedre esik olyan készételeket, húshelyettesítőket, vagy recepteket találnod, melyek mentesek a szójától. Szerencsére erre is van megoldás, hiszen különböző növényi lisztek keverékével otthon is tudsz olyan ínycsiklandozó péksüteményt készíteni, mint amiket a pékségben találsz, ráadásul sokkal egészségesebb összetevőkből!
Szerencsére a mai receptünk ideális azoknak is, akik allergiások erre az összetevőre, hiszen a hamis, lekváros-erdei gyümölcsös croissantunk gluténmentes, szójamentes, laktózmentes, tojásmentes, élesztőmentes, és persze vegán!
Lássuk, hogy hogyan tudod Te is elkészíteni ezt a pékeket megszégyenítő hamis gyümölcsös croissantot!
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg barna rizsliszt 5 dkg kölesliszt 12,5 dkg tápióka keményítő 1 csomag sütőpor 3 dkg útifű maghéj 2,5 ek négyszeres édesítő 1 ek citromlé 4,2 dl víz |
Hozzávalók a töltelékhez:
Cukormentes lekvár Erdei gyümölcs Édesítőszer |
Elkészítése:
Egészségetekre!